Flyktingbåten, minibusstaxi och djungeln

Hej hej kära läsare!

Vi beslutade oss for att lamna Kho Tao och istallet bege oss till djungeln, eller narmare bestamt ett stalle som heter Khao Sok.
For att gora detta var vi tvungna att aka forst bat och sen taxibuss el dylikt. Vi snackar med agaren av stallet vi bor pa och han fixar allt, vi ska ta nattbaten som det ska ga att sova pa, aven nar det regnar ;-) . Nar vi anlander till baten sa ser vi dock att det star massa harda thailandska sjoman och lastar pa prylar pa var bat och att det inte ar Hilton direkt...


Vi var inte ensamma heller, vi delade denna superstora sang med en skon skara bestaende av backpackers, familjer med sma barn som grat hela natten och annat lost folk. Vid batens toalett, somvar ett hal o golvet, var det fritt att roka m man ville.. det var somen dorr i batens sida och under, dar va havet. Lite charmigt pa ngt satt men vi kande oss ganska smutsiga o trotta nar vi anlande till hamnen vid Suratthani kl 5 pa morgonen. Till saken hor aven att jag lyckades spilla ut mitt vatten pa halva min sovplats precis nar jag skulle somna sa jag sov i en liten boll kan man saga.

Val i hamn blev vi upplockade av en moddad pick-up med saten pa flaket som korde oss genom en smutsig nattstad till sjalva busstoppet dar vi skulle bli upplockade for vidareresa till djungelomradet.
Det kan vara bra att ha med sig om nan far for sig att aka hit att tider och liknande ar uppskattat mellan tumme o pekfinger i Thailand. Vi vantade med andra ord ganska lange innan var minibuss kom, 40 min sent. Men men, vi hoppar in med tva andra och borjar rulla ivag. Var chuffor kor ganska mycket runt, stannar pa lite olika stallen, plockar upp lite strott folk men vi far ingen direkt forklaring, det verkar som att han kor lite vid-sidan-av-taxi. Ingen fara dock, vi hade ju redan betalt, men det var lite irriterande att inte fa nan forklaring, det visar sig dock att han varken talar engelska eller har riktigt koll pa vart vi ska. det loser han dock med nagra telefonsamtal ;-) . Jag ar fortfarande ganska trott sen nattbaten och pendlar mellan halvdvala, somn och vakenhet. Vi fardas iaf langs en ladsvag ganska lange med ett spannande bergslanskap ba bada sidor. Vi ser grona bergstoppar omgivna av dimma och en kansla av ''fan va ballt'' infinner sig.

Efter manga om och men kommer vi iaf fram till omradet dar det finns stallen att bo pa och vi hoppar ut, kollar runt lite och bestammer oss for ett stalle som heter "Bambo House". Vi mots av en thailandare som har sa mycket hippie-vibes att man bara kan alska honom. Boendet ar helt ok och vi har tillochmed spoltoa!
Vi bor in oss lite, tar en snabbtur langs en djungelstig som ar ganska stor, ser inget spec ballt utom sjalva landskapet. Kommer tillbaka och duschar, kollar in kvalls-bbq som de har varje kvall dar vi bor och dackar i vara sangar.

Djungel dag tva - Vi vaknar, ater frukost, koper med oss thai-matpacke och beger oss av. Vi ottar om vilken vag vi ska ta och det blir en kortare stracka pa 4 km till ett vattenfall.. trodde vi.. Det hela borjar med en ganska slapp tur med lite halvtrasiga stenbroar och smastigar, vi tar en avstickare upp mot vad vi tror ar en bergstopp, over en bro som nog egentligen var ur bruk...

Men det sket vi i saklart och vandrade vidare.. uppat...uppat...uppat.. Tillslut mottes vi av en vagg av bambu och annan skog sa vi fick vandra tillbaka.
Sen borjar det roliga. Vi vandrar upp, ner, over, under. Langs leriga stigar som inte var mer an 20 cm pa vissa stallen med bambuskog och bergsflod ett 20tal meter langre ner. Riktigt coolt var det pa sina hall och iaf jag kande mig som en riktig djungelman ibland.
Vid ett flertal tillfallen fick vi ta av oss vara skor for att korsa floden och bade floden och stigarna runtikring var helt overfulla med blodiglar. Jag tyckte att vi skulle ha en tavling som gick ut pa att den som hade haft minst antal iglar pa sig nar vi kom hem var mest Ninja.. Jag forlorade stort med mina 16 ;-) . Jag har foto pa min fot med en igel pa men det verkar vara borta just nu, jag lagger upp det sen.
Hur som sa knallar vi genom allt dethar djungliga och efter ett tag borjar jag bli trott pa att ta av mig mina skor hela tiden sa jag och Nisse borjar leta efter alternativa vagar. Vi borjar krangla oss igenom lite buskar medans de andra fint vadar over. Vi hittar ett nerfallet trad som ligger over floden som vi kranglar oss upp pa och balanserar oss over det hela. Asballt tycker vi, dumt och onodigt tycker de andra. Vid nasta flod ger vi oss ut igen for att hitta nya vagar och vi borjar hoppa mellan stenar med mig i spetsen, det ser ut som att har kan det nog ga sager jag, men det ar lite halt. jag tar av mig ena skon for att fa battre avstamt, jag hoppar, landar... ...Halkar och satter mig pa rumpan i en halvdjup pol och bloter ner bada skorna, ena armen, halva rumpan och skrapar upp ett litet sar pa foten utan strumpa. Det var ju lite surt och jag var lite ledsen, men men.. kul var det! Nisse lyckades aven han att blota ner sina skor lite senare i ett forsok att gora en hemmagjord bro over ett litet vattendrag.
Tillslut blev vi trotta pa alla iglar och ett evigt vadande, sa i vande hemmat. Trotta, blota men glada lamnade vi djungeln. Vi har efter det duschat, lamnat in tvatt, atit god mat, planerat att vi ska aka lite kajak langs floden imorgon och sen beger vi oss vidare. Vart vi aker far ni lasa om nasta gang!








Puss, kram och karlek

/Djungel-JiMZ

Buss, Drifting och Kho Tao

Ok gott folk...

Vi beslutade oss för att Bangkok var ganska skoj men smoggigt och stressigt, vi (iaf jag) åkte ju hemifrån Sverige för att kunna stressa av o ha de gött.. Då kanske inte Bangkok är bästa stället
Dethär är ändå ganska light traffic

Det vi gjorde var helt enkelt att ta en taxibuss till en annan del av Bangkok, chilla där en halv dag tillsammans med massa andra backpackers. Hoppa på en buss som skulle ta oss genom halva Thailand (ca 7h) för att komma till ett ställe där en båt skulle ta oss vidare.
Sagt o gjort, vi hoppar på bussen tillslut, vi har blivit indelade i nummer o färger för plats i bussen och destination. Jag blev nr:6 eftersom jag är 6-igast.. eller ngt. Det var lagom obekvämt och skumpigt på denna "sovbuss", dock visades film på en skruttig TV. När jag väl slumrat till runt 03 på morgonen i min filtkokong så tänds plötsligt lamporna och de som slumrat till väcks snart av en nasal och gäll röst som på tvättäckta thai-engelska skriker ut i en mikrofon vad som kan köpas - vi hade alltså stannat på en s.k "food-stop" ... Klart jag hoppar av o kollar tänkte jag. Det var lite flummigt. Mitt ute i no-mans-land så låg en betongklump m tak som sålde allt och lite till, ganska dyrt i thaimått mätt, men jag kom därifrån med lite cigg, en minitandkräm som smakar salt och "Dried crunchy banana" som inte alls var torkad och krispig utan ser ut som små bollar med knark som ska är packade för att sväljas innan smuggling..
Det är bananbollar.. lovar


Men men, bussresan gick iaf bra och vi kom fram till stället där vi skulle ta en anslutande båt två timmar innan båten gick. Vi tog det lugnt, gick lite på stranden och fick tillslut se solen gå upp bakom en ö ute i vattnet, det var ganska magiskt..



Båten kom och plockade upp oss.. efter att vi gått kanske 200 m ut på en hemmagjord ranglig brygga som jag var helt säker på skulle ge vika närsomhelst... men det var ju lungt, knallade ut över 100 pers o ingen dog ;-) ... Båten som kallades "Speedboat katamaran" Gick galet långsamt och det kändes som att vi aldrig skulle komma fram. Alla var hungriga o småbuttra, även jag. Men tillslut kom jag på att jag har ju faktiskt min Mp3 med mig. Sagt o gjort, jag luta mig tillbaka och sätter på random, första låten som kommer på - "Drifting" med Pearl Jam, och båtresan var räddad. Bangkokstressen ran av mig och jag har vart ett med mig själv ever since :-D

Väl framme på "Kho Tao" som var ön vi bestämt oss för att åka till blev vi upplockade av en av hotellägarna, i pickup! Vårt bagage lastades på taket och vi satt på flaket, var kanske ngt av det bästa någonsin. Vägarna här är lite halvtaskiga men hon körde säkert och lätt. Efter ett tag så svänger vi av från the main road och bilresan blir huxflux en djungeltrip a´la "Jurassic park" med branta upp o nerförsbackar, kokosnötter och palmer, småbäckar och spännande ljud från insekter! Efter en stund kommer vi fram till vårt ställe - "View Rock resort". Det är kanske världens gulligaste ställe, maten är fantastisk och personalen är supertrevlig. Vi känner oss ganska hemmastadda nu och det är vårt ställe helt enkelt. Jag har spenderat de senaste två dagarna med att kolla på soluppgången från min bungalow. Det-är-fantastiskt.
God morgon

Vi har snorklat o badat ganska mycket. Vi var även ute på en kort paddlingstur igår till andra sidan av bukten vi bor vid. Idag åkte vi lite lontailboat, Nisse, Sussie och Johan dök och jag o Mimmi snorklade och lång på däck på en sakta gungande båt, läste och lyssnade till båtkillens lugna nynnade.Upp-o-ner

Livet leker och imorn är det julafton. Jag är glad att vår jul är varm, har hört skräckhistorier om hur mycket snö ni har, what can I say? Sorry.
Vi chillar här i två dagar till och sen bär det av mot Djungeln.

Jag uppdaterar när jag kan. Skicka sms om ni vill till mitt Thainummer - 08-2793-6416 (ni får leta upp vad det är för landskod själva för jag har den inte i huvet)

Bubbelbubbel

Puss och Massa kärlek <3

/JiMZ

Resan och Lite Bangkok

Hej hej dar hemma!

Jag insag precis att det inte finns a a och o pa tangentbordet har.. haha!

Hursom..

Resan borjade men att jag, Nisse och Mimmi blev sjutsade till arlanda av min mams och syster. Vi var dar ganska tidigt pa min begaran, detta var ngt som var lite halvjobbigt for Nisses rsatloshet men jag ar san...
Vi flog ivag mot Peking i tid och det var ganska luftigt och helt ok bekvamlighet i planet..tills maten skulle serveras och de absolut inte hade fatt min pre-order av vegomat... "so saawi sir" .. tack.for.ingenting. Men Nisse och Mimmi var snalla och gav mig sina brod sa det blev tre sma bullar m smor, salt och peppar. Det gjorde inte helmycket for jag dosade mest hela resan, nar jag inte sov sa laste jag eller kollade in den superlanga Hong Kong-rullen som gick pa tv.n. Det roligaste var nar killen bredvid mig (fran Kina) fragade om vattnet pa arlanda var drickbart, javisst svarade jag, allt kranvatten i Sverige ar drickbart..typ, varpa han sager ''Because stomach been upset ever since I drink", till saken hor aven att Nisse mobbat mig under resan och undrat om jag har druckit massa mjolk for det luktar prutt helatiden ;-).  Det kandes iaf som att resan gick ganska fort till Peking och val dar fick vi ga igenom massa sakerhetskontroller som utfordeas av barska man och kvinnor i uniform. Vi kakade pa ngt stalle som serverade nudelsoppa och jag blev forsakrad om att min skulle va helt med gronsaker..dock inneholl den en fin bit crabfish och nan form av blackfisk vid servering, vad gor man om man inte har atit nastan pa planet, plockar bort-blundar-ater.



Sen bar det av mot Bankok, planet som jag var bombis pa skulle ta 3 timmar tog snarare 5-6 och jag ar helt bombsaker pa att de hade anstallt en "button guy" som med jamna mellanrum tryckte pa "fasten seatbelt"-skylten for var annan minut lat det "ploong" och lampan tandes... detta foljt av ett meddelande fran personalen, men inte var det nagon turbulens inte, men det var trangt, fast de hade vego-mat... Vet inte om nagot tar ut det andra men men.

Efter manga om och men landar vi i Bangkok och det var luftigare och skonare an jag trott. Vi fyller i massa papper och blir fotade och blir tillslut utslappta. Val ute traffar vi en tjej som ar fran Hawaii men har bott i Japan i tre ar och nu ar i Thailand for att luffa runt. Vi delar taxi med henne trotts att hon ska till andra sidan stan, vi spanar in Bangkok by night som ar en ganska haftig syn o sa kommer vi strax till vart Hostel som ligger nara en langlang gata som heter Sukumvit ngt... Vart hostel heter iaf "Suk 11" och ar supermysigt. Har moter vi upp med Johan och Sussie och vi gar tillsammans o kakar mat. Sen tillbaka-duscha-blackout i sangen.





Vi vaknar i ganska bra tid, runt 8-9, kakar lite frukost som bestar av frukt och rostat brod med nagra sota tillbehor. Efter det beger vi oss med "Skytrain" (ngt tunnelbaneliknande) till ett stalle som heter "Mo Chit" dar de har en "weekend market"... Det var galet.. Hur stort som helst och de salde i stort satt ALLT. Jag handlade ett par solglasogon o ett hanglas och en note-book som ser ut som ett Thailandskt pass, superfin. De andra shoppade pa men jag kan inte bara runt pa massa saker an kanner jag. Det var asballt iaf. Asballt och varmt ;-) . Efter det drog vi till ett stalle som heter Siam som hade varldens fladigaste varuhus, vi snackar NK ga och lagg dig. Dar firades jul till max med granar o annat krams och sa ar det tydligen harens ar sa det fanns massa stora hargubbar overallt..och dekor..





Efter dagens strapatser har vi nu kommit tillbaka till vart hostel efter en snabb titt in pa 7-11 for att kopa Thailandskt mobilkort och shampo. jag sitter vid en av Suk11's datorer och har precis snackat lite med en kille som heter Jac och kommer fran Malaysia dit jag ska sen, han var astrevlig och skrev upp massa balla prylar att se i Kuala Lumpur och runtom nar jag kommer dit, fick aven hans nummer och facebook, ibland har jag nytta av att vara en sa-kallad "trevlig javel" :-)

Snart ska vi motas upp i receptionen alla och dra till tagstationen for att kolla upp nattag som vi ska ta imorn, minns inte riktigt nu vart vi ska men det far jag uppdatera om sen!

Massa karlek fran mig till er

JiMZ


RSS 2.0