Buss, Drifting och Kho Tao

Ok gott folk...

Vi beslutade oss för att Bangkok var ganska skoj men smoggigt och stressigt, vi (iaf jag) åkte ju hemifrån Sverige för att kunna stressa av o ha de gött.. Då kanske inte Bangkok är bästa stället
Dethär är ändå ganska light traffic

Det vi gjorde var helt enkelt att ta en taxibuss till en annan del av Bangkok, chilla där en halv dag tillsammans med massa andra backpackers. Hoppa på en buss som skulle ta oss genom halva Thailand (ca 7h) för att komma till ett ställe där en båt skulle ta oss vidare.
Sagt o gjort, vi hoppar på bussen tillslut, vi har blivit indelade i nummer o färger för plats i bussen och destination. Jag blev nr:6 eftersom jag är 6-igast.. eller ngt. Det var lagom obekvämt och skumpigt på denna "sovbuss", dock visades film på en skruttig TV. När jag väl slumrat till runt 03 på morgonen i min filtkokong så tänds plötsligt lamporna och de som slumrat till väcks snart av en nasal och gäll röst som på tvättäckta thai-engelska skriker ut i en mikrofon vad som kan köpas - vi hade alltså stannat på en s.k "food-stop" ... Klart jag hoppar av o kollar tänkte jag. Det var lite flummigt. Mitt ute i no-mans-land så låg en betongklump m tak som sålde allt och lite till, ganska dyrt i thaimått mätt, men jag kom därifrån med lite cigg, en minitandkräm som smakar salt och "Dried crunchy banana" som inte alls var torkad och krispig utan ser ut som små bollar med knark som ska är packade för att sväljas innan smuggling..
Det är bananbollar.. lovar


Men men, bussresan gick iaf bra och vi kom fram till stället där vi skulle ta en anslutande båt två timmar innan båten gick. Vi tog det lugnt, gick lite på stranden och fick tillslut se solen gå upp bakom en ö ute i vattnet, det var ganska magiskt..



Båten kom och plockade upp oss.. efter att vi gått kanske 200 m ut på en hemmagjord ranglig brygga som jag var helt säker på skulle ge vika närsomhelst... men det var ju lungt, knallade ut över 100 pers o ingen dog ;-) ... Båten som kallades "Speedboat katamaran" Gick galet långsamt och det kändes som att vi aldrig skulle komma fram. Alla var hungriga o småbuttra, även jag. Men tillslut kom jag på att jag har ju faktiskt min Mp3 med mig. Sagt o gjort, jag luta mig tillbaka och sätter på random, första låten som kommer på - "Drifting" med Pearl Jam, och båtresan var räddad. Bangkokstressen ran av mig och jag har vart ett med mig själv ever since :-D

Väl framme på "Kho Tao" som var ön vi bestämt oss för att åka till blev vi upplockade av en av hotellägarna, i pickup! Vårt bagage lastades på taket och vi satt på flaket, var kanske ngt av det bästa någonsin. Vägarna här är lite halvtaskiga men hon körde säkert och lätt. Efter ett tag så svänger vi av från the main road och bilresan blir huxflux en djungeltrip a´la "Jurassic park" med branta upp o nerförsbackar, kokosnötter och palmer, småbäckar och spännande ljud från insekter! Efter en stund kommer vi fram till vårt ställe - "View Rock resort". Det är kanske världens gulligaste ställe, maten är fantastisk och personalen är supertrevlig. Vi känner oss ganska hemmastadda nu och det är vårt ställe helt enkelt. Jag har spenderat de senaste två dagarna med att kolla på soluppgången från min bungalow. Det-är-fantastiskt.
God morgon

Vi har snorklat o badat ganska mycket. Vi var även ute på en kort paddlingstur igår till andra sidan av bukten vi bor vid. Idag åkte vi lite lontailboat, Nisse, Sussie och Johan dök och jag o Mimmi snorklade och lång på däck på en sakta gungande båt, läste och lyssnade till båtkillens lugna nynnade.Upp-o-ner

Livet leker och imorn är det julafton. Jag är glad att vår jul är varm, har hört skräckhistorier om hur mycket snö ni har, what can I say? Sorry.
Vi chillar här i två dagar till och sen bär det av mot Djungeln.

Jag uppdaterar när jag kan. Skicka sms om ni vill till mitt Thainummer - 08-2793-6416 (ni får leta upp vad det är för landskod själva för jag har den inte i huvet)

Bubbelbubbel

Puss och Massa kärlek <3

/JiMZ

Kommentarer
Postat av: Katerina

åååh va mysigt!

Avis avis aviiiiis!

ha en riktig trevlig jul nu och bada och sola extra för oss här i Sverige med -25c och över metern snö :(

2010-12-23 @ 16:09:18
Postat av: mamma

Glöm inte att ta malariatabletterna!!!!!!

Både före o 7 dagar efteråt.

Fina bilder, förstår att Du/Ni trivs.

Kul o höra lite reseskildring.

2010-12-23 @ 21:47:30
Postat av: JiMZ

Jag skulle ocksa vara avis ;-)



Mor, jag tanker inte kaka malariatabletter i onodan, o stallet vi ska till ar inte malariainfesterat... Puss

2010-12-25 @ 12:45:32
URL: http://jimzjimz.blogg.se/
Postat av: Lina

Åh, det ser helt awesome ut! Hoppas att din jul var toppen. Min jul har faktiskt varit helt fantastisk, med mycket kompisar och mycket mat. Saknar dig. Puss och kram

2010-12-26 @ 09:35:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0